Ekmek Banmalık Acılı Ezme

Ekmek Banmalık Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler

Sebzeler;

  • 2 adet orta uzunluk kapta biber
  • 4 adet arnavut ve yeşil acı sivri biber
  • 3 adet orta uzunluk ince kabuklu olgun domates
  • 1 tutam ayıklanmış maydanozun yaprakları
  • 1 adet küçük yahut orta uzunluk salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küçük yahut orta uzunluk kuru soğan

Baharat ve çeşniler;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) limon yahut 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (veya 1/2 (yarım) yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı

Ekmek Banmalık Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeler; kapya biber, yeşil biber, domates, maydanoz, salatalık, kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
  2. Domatesin kabuğunu soyulduktan sonra doğrayalım.
  3. Doğranan zerzevatları imkan varda zırh bıçak ile zırhlayalım. Yoksa çok sulandırmadan bir kaş kere da robottan çekelim.
  4. Sosunu hazırlamak için; başka bir kapta baharatlar ile biber salçası, domates salçası, limon, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştıralım.
  5. Hazırladığımız sosu sebzelerin üzerine dökelim ve elimizle yeterlice karıştıralım. Böylelikle tatların birbirine uygunca karışmasını sağlarız.
  6. Karışımı biraz süzdükten sonra buzdolabına kaldıralım. 15-20 dakika dinlendirelim.
  7. Servis; bir kayık tabağa 3 yemek kaşığı koyarak güzelce yayalım. Öylece servis edelim.Afiyet olsun.

Ekmek Banmalık Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gırık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç
Ev Yoğurdu (Bebek Ek Gıda)
Kısır
Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk
Suffle
Fırında Palamut
Hdabla | © 2025 |