Ekmek Banmalık Acılı Ezme

Ekmek Banmalık Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler
Sebzeler;
- 2 adet orta uzunluk kapta biber
- 4 adet arnavut ve yeşil acı sivri biber
- 3 adet orta uzunluk ince kabuklu olgun domates
- 1 tutam ayıklanmış maydanozun yaprakları
- 1 adet küçük yahut orta uzunluk salatalık
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük yahut orta uzunluk kuru soğan
Baharat ve çeşniler;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) limon yahut 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (veya 1/2 (yarım) yemek kaşığı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Ekmek Banmalık Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeler; kapya biber, yeşil biber, domates, maydanoz, salatalık, kuru soğan ve sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Domatesin kabuğunu soyulduktan sonra doğrayalım.
- Doğranan zerzevatları imkan varda zırh bıçak ile zırhlayalım. Yoksa çok sulandırmadan bir kaş kere da robottan çekelim.
- Sosunu hazırlamak için; başka bir kapta baharatlar ile biber salçası, domates salçası, limon, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu sebzelerin üzerine dökelim ve elimizle yeterlice karıştıralım. Böylelikle tatların birbirine uygunca karışmasını sağlarız.
- Karışımı biraz süzdükten sonra buzdolabına kaldıralım. 15-20 dakika dinlendirelim.
- Servis; bir kayık tabağa 3 yemek kaşığı koyarak güzelce yayalım. Öylece servis edelim.Afiyet olsun.
Ekmek Banmalık Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










