Ahıska Usulü Basma

Ahıska Adabı Basma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk kalça but (parçalara bölünmüş) yahut 300-400 gram kemikli et yada 4 adet tavuk but
- Küçük uzunluk lahana (isteğe nazaran küçük doğranmış)
- 3 adet orta uzunluk patates (iri küp doğranmış)
- 2 adet soğan (kalın yarım halka doğranmış)
- 3 adet yeşil biber ( iri doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı, bütün atılabilir)
- 3 su bardağı sıcak su
Ahıska Yöntemi Basma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları yıkayın, fazla suyunu süzün.
- Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin, tavukları dizin.
- Tavukların üzerine evvel soğanları kalın halkalar halinde doğrayıp yerleştirin.
- Ardından patatesleri ekleyin.
- Üzerine iri doğranmış lahanayı güzelce yayın.
- Lahananın üzerine dilimlenmiş iri doğranmış biberleri yerleştirin.
- Küçük bir kapta 1 yemek kaşığı salçayı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırın. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız salçalı suyu tenceredeki zerzevat ve tavukların üzerine gezdirin.
- Sarımsakları bütün olarak ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve evvel orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 1 saat pişirin.
Püf nokta:30 dakika sonra tencereyi yavaşça karıştırarak suyun sebzelerin içine uygunca geçmesini sağlayın. Suyun ölçüsünü denetim edin, fazla sulu isterseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ahıska Metodu Basma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
