Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 1,5 bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 4 adet yumurta

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kremşanti

Üzer için;

  • 100 ml krema
  • 80 gr çikolata

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamurunu hazırlamak için bir tencereye yağı ve suyu alalım ve yağ eriyene kadar bekleyelim.
  2. Un ve vanilyayı ekleyerek kısık ateşte hamurumuzu bütün hale getirelim.
  3. Hamurumuz homojen kıvama gelince kenara alıp 5-10 dk soğumaya bırakalım ve sonrasında yumurtaları teker teker ekleyerek karıştıralım.
  4. Hazır olan hamurumuzu sıkma torbasına alalım ve parmak boyutunda tepsiye sıkalım.
  5. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
  6. Kremamız için kremşanti hariç bütün materyalleri tencereye alarak karıştıralım.
  7. Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
  8. Kıvam aln kremamızı kenara alalım ve üstünü örterek 10dk soğumaya bırakalım.
  9. Sıcağı giden kremamıza kremşantisini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
  10. Soğuyan ekler hamurumuzun ortalarını keserek kremamızla dolduralım.
  11. Üzerine ister benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayla süsleyelim, istersekte birebir benmari metoduyla kremanın içinde çikolatalarımızı eriterek oluşturduğumuz çikolata sosuyla süsleyelim.
  12. Ben sosun üzerine fındık da kullandım. Afiyet olsun 😊.

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Minik Elmalı Tartlar
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Salatası Tarifi (Videolu)
Mini Hamburger (40 Adet) (Videolu)
Çaylı Islak Kek (Videolu)
İncirli Havuçlu Kek
Tiramisu
Taş Gibi Yoğurt Mayalama (Videolu)
Hdabla | © 2025 |