Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti (1 su bardağı süt)
- 1 paket hazır çikolata sosu (2 buçuk su bardağı süt)
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın, akabinde bütün gereçleri sırasıyla ekle ve çırpın.
- Dikdörtgen borcamı yağlayın ve hamuru borcama yayın, kek hamuru size az gelebilir gözünüz korkmasın kâfi bir hamur oluyor .
- 160 derecelik evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Kürdan testi yapalım ,kürdan temizse pişmiş demektir buradaki kıymetli püf nokta kekin fazla pişmemesi fırında fazla kalırsa sert kuru bir kek olur onun için 25 dakika kafidir.
- Pişen keki fırından alalım 2 su bardağı süt ile her tarafını eşit bir halde ıslatalım ve soğumaya bırakalım .
- Kek soğurken bir yandan çikolata sosunu yapalım zira soğuması gerekiyor soğuyana kadar üzeri kurumasın diye ortada karıştıralım .
- Kek soğuduktan sonra krem santiyi çırpıp üzerine sürelim ve biraz dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra soğuyan çikolata sosunu da krem santinin üzerine eşit bir formda sürelim, burda biraz dikkatli yapmak ta yarar var krem şanti ve çikolata sosu birbirine karışmasın diye baya dikkatli sürmeye çalışın.
- 1 gece dolapta beklerse harika bir lezzette olur dinlenen pastamızı keselim isteğe bağlı hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





