Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı mahlep
Bulamak için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Pekmez yoksa yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabartma tozu ve un hariç bütün gereçleri ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım homojen olduktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp biçim verelim daha sonra hazırladığımız pekmezli karışıma atıp susama bulayalım tepsiye alıp, fırına sürelim.
- 170° 30 dakika pişirelim afiyet olsun.
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






