Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar

Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı mahlep

Bulamak için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Pekmez yoksa yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabartma tozu ve un hariç bütün gereçleri ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım homojen olduktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp biçim verelim daha sonra hazırladığımız pekmezli karışıma atıp susama bulayalım tepsiye alıp, fırına sürelim.
  3. 170° 30 dakika pişirelim afiyet olsun.

Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sulusu Yemeği
Tuzsuz Nafiye
Karamelli Çikolatalı Kek
Pudra Şekerli Şerbetli Tatlı
Lokumlu Kurabiye (Süt Kaymağı İle)
5 Dakikada Hazır Kupta Tiramisu (Videolu)
Hdabla | © 2025 |