Zencefilli Ginger Cookie

Zencefilli Ginger Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- Tereyağı (80 g)
- Yarımdan biraz fazla su bardağı toz şeker
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı kaşığı pekmez
- 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil (tercihinize nazaran hamurun tadına bakıp çoğaltıp yahut azaltabilirsiniz)
Zencefilli Ginger Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını mikrodalga eritin yahut cezvede de olur lakin erir erimez ocaktan alin yani rengi değişmesin.
- Beyaz şeker ve pekmezi homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
- Eritilmiş tereyağını şeker karışımına ekleyip karıştırın.
- Yumurtayı, vanilyayı, ve zencefili ekleyip, karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek 2-3 seferde ekleyin ve karıştırın.
- Hamuru kaşıkla porsiyonlayın yuvarlayın.
- Hamuru toplarını 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Tepsiye aralıkla dizin. Evvelden ısıtılmış 180c fırında 9-10 (en fazla 12 olur) dakika pişirin (sakın daha fazla tutmayın!!).
- Sunum için en az 10 dk soğusun bu halde tam kıvamını yakalayacak.
Zencefilli Ginger Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

