Açma Tarifi
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2 paket instant kuru maya
- 4 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
- 2 yemek kaşığı tuz
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı yağ
- 15 -16 su bardağı un
İç harç için;
- Kaşar peyniri
Arasına sürmek için;
- Tereyağ
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
- Susam
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve süt karıştırıp derin tencerede ılık olana kadar ocaga alalım.
- Derin kapta kuru maya ,yağ ,şeker ,tuz karıştıralım, ılık olan süt ekleyelim, yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuralım.
- Üzerini örtüp 1 saat dinlendirelim.
- Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar hazırlayalım, hafif un serptiğimiz açma tahtasında elimizle açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine oda ısısında beklettiğimiz tereyağ sürelim, akabinde isteğe bağlı iç gereci ekleyip ince ince saralım.
- Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığımız poğaça biçimlerinin üzerine yumurta sarısı sürelim ,susam ekleyin.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















