Acılı Sarımsaklı Karides

Acılı Sarımsaklı Karides Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 kırmızı acı biber yahut 1 yemek kaşığı kuru pul biber
  • 1/2 (yarım) kg karides
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı toz kırmızı biber (paprika)
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • 20 gram taze maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) limon

Acılı Sarımsaklı Karides Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsağı, biberi ve maydanozu ince ince doğrayın.
  2. Zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı yavaşça kavurun, yanmaması için karıştırın.
  3. Ardından biberi ekleyip karıştırın.
  4. Karidesleri ve toz kırmızı biberi ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karidesler büsbütün pembeye dönene kadar pişirin.
  6. Bu, karidesin boyutuna nazaran yaklaşık 6-8 dakika sürebilir.
  7. Üzerine doğranmış maydanozu serpin ve limon suyunu karideslerin üzerine sıkın.
  8. Sıcak olarak, yanında çıtır ekmekle servis edin.

Acılı Sarımsaklı Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Et
Bademli Tart
Yaz Sıcağına Birebir Ev Yapımı Dondurma Tarifi (Videolu)
Kuymak (Mıhlama) Yapılışı
Elmalı Cevizli Kek
Taze Fasulye Tavası
Hdabla | © 2025 |