Acılı Sarımsaklı Karides
Acılı Sarımsaklı Karides Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 kırmızı acı biber yahut 1 yemek kaşığı kuru pul biber
- 1/2 (yarım) kg karides
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı toz kırmızı biber (paprika)
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
- 20 gram taze maydanoz
- 1/4 (çeyrek) limon
Acılı Sarımsaklı Karides Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sarımsağı, biberi ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını ısıtın ve sarımsağı yavaşça kavurun, yanmaması için karıştırın.
- Ardından biberi ekleyip karıştırın.
- Karidesleri ve toz kırmızı biberi ekleyip güzelce karıştırın.
- Tuz ve karabiberi ekleyin ve karidesler büsbütün pembeye dönene kadar pişirin.
- Bu, karidesin boyutuna nazaran yaklaşık 6-8 dakika sürebilir.
- Üzerine doğranmış maydanozu serpin ve limon suyunu karideslerin üzerine sıkın.
- Sıcak olarak, yanında çıtır ekmekle servis edin.
Acılı Sarımsaklı Karides Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






