Patatesli Ve Kaşarlı Omlet

Patatesli Ve Kaşarlı Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 tane orta uzunluk patates
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yeterince tuz

Patatesli Ve Kaşarlı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayalım ve tekrardan yıkayıp süzgeçten geçirelim.
  2. Suyu süzülürken tavamızı ocağa alıp yağımızı koyduktan sonra kızdıralım ,patatesede tuzunu ek edip karıştırdıktan sonra tavamızın içerisine atalım orta ara karıştırarak kızartalım.
  3. Yeterince kızaran patatesimize bir kaseye kırmış olduğumuz yumurtalara bir fiskede tuz ek edip düzgünce çırptıktan sonra patatesin her yerine gelecek formda dağıtalım.
  4. Tam pişirmeden üzerine tekrar eşit formda her yerine gelecek kadar kaşarımızı dağıtalım tavamızın üzerine bir kapak kapatıp kaşarın erimesini bekleyelim daha sonrada servise sunalım.

Şimdiden yapacak olanlara afiyet şifa olsun. 😊.

Not: ben üstte ölçüleri kendi yaptığım biçimde verdim fakat sizler kaç kişi iseniz kişi sayısına nazaran bu ölçüleri değiştirip yapabilirsiniz.

Patatesli Ve Kaşarlı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Meyveli Cheescake
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Buzluk İçin Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi
Simav Kara Mercimek Yemeği
Çikolata Kaplı Hurma Topları
25 Dakikada Buzluktan Çilek Reçeli
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet