Acılı Patlıcan Ezmesi

Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 közlenmiş orta uzunluk patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Zeytinyağ

Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanlar közlenir, temizlenip bir çatal yardımı ile ezilir.
  2. Patlıcanın içine rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve acı isteğinize nazaran pul biber eklenip karıştırılır.
  3. Üzerine zeytinyağ gezdirip, buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.
  4. Özellikle köftelerin yanından vazgeçilmez oluyor. Afiyet olsun.

Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek
Airfryer Sufle
Grip Savar Portakallı Muhallebi
Tantuni
Çakıl Taşı Drajeli Kurabiye
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |