Acılı Patlıcan Ezmesi
Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 közlenmiş orta uzunluk patlıcan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- Zeytinyağ
Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar közlenir, temizlenip bir çatal yardımı ile ezilir.
- Patlıcanın içine rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber ve acı isteğinize nazaran pul biber eklenip karıştırılır.
- Üzerine zeytinyağ gezdirip, buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.
- Özellikle köftelerin yanından vazgeçilmez oluyor. Afiyet olsun.
Acılı Patlıcan Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








