Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram fasulye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet köy biberi
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 bardak sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize zeytinyağımızı alalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
- Kavrulunca üzerine dilediğimiz üzere doğranan fasulyelerimizi ekleyelim.
- Karıştırıp 6-7 dk kapagı kapalı halde pişirelim ve yemeklik doğradığımız domateslerimizi ekleyelim karıştıralım.
- Salçamızı ek edip 5 dk karıştırıp sıcak suyumuzu ek edelim.
- Biberlerimizi üzerine bırakalım.
- Fasulyeler pişene kadar pişirelim.
- Ocaktan almaya yakın tuzumuzu ek edelim.
- Servis etmeden evvel üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun :)🌸.
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


