Acılı Ezme Az Ölçülü

Acılı Ezme Az Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- Yarım kuru soğan
- Yarım kapya biber
- 1 köy biber (yeşil)
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (köy biberi çok acıysa domates salçası)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım yemek kaşığı sirke
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
Acılı Ezme Az Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için olan tüm materyalleri bir kavanoza alın ve güzelce çalkalayın kenara bırakın.
- Tüm salata materyallerini rondoya alın ve ne çok iri ne çok küçük olmasın güzelce çekin ve bir kaba alın.
- Üzerine sosunu dökün ve karıştırın (sos gereçlerini damak zevkinize nazaran arttırın yahut eksiltin)
- Servis tabağına alın ve servis edin afiyet olsun 💐🤗
Acılı Ezme Az Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










