Acılı Ezme Az Ölçülü

Acılı Ezme Az Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım kapya biber
  • 1 köy biber (yeşil)
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (köy biberi çok acıysa domates salçası)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ

Acılı Ezme Az Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için olan tüm materyalleri bir kavanoza alın ve güzelce çalkalayın kenara bırakın.
  2. Tüm salata materyallerini rondoya alın ve ne çok iri ne çok küçük olmasın güzelce çekin ve bir kaba alın.
  3. Üzerine sosunu dökün ve karıştırın (sos gereçlerini damak zevkinize nazaran arttırın yahut eksiltin)
  4. Servis tabağına alın ve servis edin afiyet olsun 💐🤗

Acılı Ezme Az Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde İskender
Kaşarlı Krep Omlet
Meyveli Pamuk Pasta
Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Kalıpta Browni Kek
Yumurtalı Pişi (Çok Pratik, Yağ Çekmez Uğraştırmaz)
Hdabla | © 2024 |