Acılı Çiğköfte

Acılı Çiğköfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı esmer ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 4 yemek kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı isot
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet limonun suyu

Acılı Çiğköfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına bulguru ıslatıp kenara alıyoruz.
  2. Pul biber ve isotun üzerine yağı ek edip 10 dk bekletiyoruz.
  3. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz, limonu sıkıyoruz, baharat ve salçayla bir arada bekleyen bulgurun üzerine ek edip iki üç dakika yoğuruyoruz.
  4. Rondonuz varsa gücü yeterliyse deneyin benimki malzemeyi çevirmediği için yarım saat boyunca tepside yoğurdum ve hal verdim.
  5. Deneyeceklere afiyet olsun verilen ölçülerden yaklaşık 1 kilo çiğköfte çıkıyor.
  6. Acı oranı az acının bir tık üstü zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Acılı Çiğköfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tekirdağ Köftesi
Islak Kurabiye
Geyik Kurabiye
Ev Yapımı Limonata Tarifi (6 Litre)
Tiramisu
Karnıyarık
Hdabla | © 2025 |