Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 grama yakın oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker (daha azda olabilir )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan bir hamur olacak)

Şerbeti için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri çırpıcı yardımıyla çırpalım.
  2. Şekeri eriyene kadar çırptıktan sonra öteki tüm materyalleri ekleyelim ve elimize yapışmayan orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru elde eden kadar yoğuralım ve akabinde beş dakika dinlendirelim.
  3. Fırınımızın 170 dereceye getirelim hamurları hal verene kadar ısınsın.
  4. Dinlenmiş olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp şeker pare yapar üzere yuvarlatalım.
  5. Önceden ısıtmış olduğumuz fırınımıza(fırın ılıksa biraz daha bekleyip o denli koyun) yuvarlattığımız hamurumuzu koyalım ve kurabiyeler çatlayana kadar denetimli olarak pişirelim benim fırınım çok çabuk pişirdiği için 10-15 dk kâfi oldu.
  6. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
  7. Fırından çıkarmış olduğumuz kurabiyeleri karşıt düz yaparak şerbetli suya atalım ve her yeri ıslandığından emin olana kadar şerbette bekletelim.
  8. Islak kurabiyelerimiz afiyetle yenmeye hazır. Afiyet olsun. 🫠.

Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Madam Kabak
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Gelin Pastası
Malaga Pasta (Kare Borcamda) (Videolu)
Amerikan Muffin Tarifi
Ramazan Pidesi
Un Helvası (Kahvaltıya Çayın Yanına)
Yulaf Bagel
Hdabla | © 2025 |