Acı Tatlı Soslu Tavuk
Acı Tatlı Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
Pane harcı için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 yemek kaşığı un
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Susam
Acı Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayın. Pane harcını hazırlayın tavukları ekleyip karıştırın.
- Sos için; gereçleri karıştırın. Ocağa alın , kısık ateşte kaynayıp , yoğunlaşsın. Tava ya da tencereye sıvı yağı alın.
- Az-orta ayarda yağı kızdırmadan tavukları kaşıkla tek tek yağda kızartın.
- Susamları tavada kavurun. Sos kıvam alınca altını kapatıp sıcakken kızartılmış tavukları ekleyin.
- Susam döküp karıştırın. Sıcakken servis edin.
Acı Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








