Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikli şerbetimizi ocağa alalım, üzerine limonu sıkalım ,şekeri eridikten sonra 10 dakika boyunca kaynaması gerekiyor kaynayan şerbeti soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç bütün hamur gereçlerini karıştıralım sonra unu denetimli bir formda ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim lakin çok dikkat etmemiz lazım hamur sertleşirse toparlamak sıkıntı olur o yüzden un denetimli olmak zorunda👍.
  3. Hamurdan eşit kesimler koparıp elimizle evvel yuvarlayalım sonra kenarlardan sivri tip ortası daha hacimli olacak formda şekil verelim.
  4. Tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim fırına vermeden evvel çatalın ağız kısmıyla çizik atalım.
  5. Muhakkak fırın daha evvelce ısıtılmış olmalı 180°’de 30 dakika boyunca fırında pişiriyoruz sonra çıkarıp 5 dakika sonra üzerine şerbeti dökelim ,2/ 3 saat dinlendikten sonra servise hazır olur deneyecek olanlara afiyet olsun💫.

Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Ekmek
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Muzlu Rulo Pasta
Çikolatalı Magnolia (Yedikçe Yediren Lezzet)
Et Fajita
Lavaş Burger
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet