Yaz Dolması

Yaz Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 su bardağında 1 parmak eksik pilavlık bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 tane soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için sos;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça

Üzeri için sos;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 10 tane biber

Yaz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarım kilo kıymayı bir tepsinin içerisine ekleyelim üzerine sudan geçirdiğimiz pirinçleri ekleyelim bulguru da ekleyelim.
  2. Maydanoz ,pul biber, tuz ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
  3. Üzeri için bir tavanın içine zeytinyağı ve tereyağını eritelim pembeleşinceye kadar kavuralım akabinde şalçayı ekleyip az da o denli kavuralım kıymalı harcın içine ekleyip alt üst yapalım.İçimiz hazır.
  4. Biberlerin içini açıp içine kıymayı dolduralım domatesleri de tıpkı halde patlıcanları biz değişik yapıyoruz siz nasıl isterseniz o biçimde yapabilirsiniz.
  5. Bir tencerenin içerisine dizelim.
  6. Üzerine 2 su bardağı su koyalım ve ocağa koyalım.
  7. Pişmeye başladıktan 20 dakika sonra içine hazırladığımız sos üzere üzerine de ayarlıyoruz.
  8. Tekrar üzerine döküyoruz ve orta ateşte 1 saate yakın pişirelim.
  9. Ara sıra denetimli bir formda suyu çektiğinde 1 su bardağı sıcak su ekleyelim.Ve hazır.

Yaz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Kurabiye
Elmalı Ponçik
Arabaşı Çorbası
Ramazan Pidesi (Videolu)
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Hurmalı Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |