Yaz Dolması
Yaz Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 su bardağında 1 parmak eksik pilavlık bulgur
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için sos;
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
Üzeri için sos;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 3 adet patlıcan
- 3 adet domates
- 10 tane biber
Yaz Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım kilo kıymayı bir tepsinin içerisine ekleyelim üzerine sudan geçirdiğimiz pirinçleri ekleyelim bulguru da ekleyelim.
- Maydanoz ,pul biber, tuz ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Üzeri için bir tavanın içine zeytinyağı ve tereyağını eritelim pembeleşinceye kadar kavuralım akabinde şalçayı ekleyip az da o denli kavuralım kıymalı harcın içine ekleyip alt üst yapalım.İçimiz hazır.
- Biberlerin içini açıp içine kıymayı dolduralım domatesleri de tıpkı halde patlıcanları biz değişik yapıyoruz siz nasıl isterseniz o biçimde yapabilirsiniz.
- Bir tencerenin içerisine dizelim.
- Üzerine 2 su bardağı su koyalım ve ocağa koyalım.
- Pişmeye başladıktan 20 dakika sonra içine hazırladığımız sos üzere üzerine de ayarlıyoruz.
- Tekrar üzerine döküyoruz ve orta ateşte 1 saate yakın pişirelim.
- Ara sıra denetimli bir formda suyu çektiğinde 1 su bardağı sıcak su ekleyelim.Ve hazır.
Yaz Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








