Patates Püresi Yatağında Kabak

Patates Püresi Yatağında Kabak Tanımı İçin Malzemeler

Kabaklı harç için ;

  • 3 adet kabak
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Bir tutam çiğ dereotu
  • Salça ve istenilen baharatlar

Patates püresi için ;

  • 3 orta uzunluk patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir dolu kaşık tereyağı

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • İsteğe bağlı sarımsak

Patates Püresi Yatağında Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp tereyağı ve sütle birleştirip el blendırından geçiriyoruz patates bir kenarda bekleyecek.
  2. Sonra kabakları yıkayıp rendeliyoruz.
  3. Soğanı kavuruyoruz, akabinde salçayı kavurup rendelediğimiz kabakları içine atıp kavurmaya devam ediyoruz, en son dereotunu içine doğrayıp kabağı ocaktan alıyoruz.
  4. Hazırladığımız patates püresini soğuduktan sonra tabağa yayıyoruz .
  5. Üzerine kabağı kaşık yardımıyla ekleyip onunda üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyip ve hatta dilediğiniz üzere süslüyoruz.

Patates Püresi Yatağında Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Donut Tarifi
Laz Böreği
Kadayıflı Muhallebi
Çilekli Dubai Tatlısı
3 Renk Tatlı
Isırgan Otu Çorbası
Hdabla | © 2025 |