Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 poşet krem şanti
Çıtır kadayıf katmanı için;
- 100 gram kadayıf
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye kadayıfı ve sıvı yağı alıp kavuralım.
- Şekeri ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.
- Ceviz içini de koyup ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
- Muhallebisi için süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip ocakta kıvam alana kadar pişirelim ve ocaktan alalım ve krem şantiyi ekleyelim.
- Biraz soğumaya bırakalım.
- Sunum kaplarımıza sırasıyla kadayıf katmanı sonra muhallebi ve en son kadayıf katmanını koyup servise hazır hale getirebilirsiniz.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


