Ev Yapımı Yoğurt
Ev Üretimi Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg çiğ süt
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt(oda ısısında)
Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü derin bir tencereye alalım.
- Ara orta karıştırarak kaynamaya bırakalım kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım.
- Sütün içerisindeki suyun buharlaşıp çıkması için kepçe ya da kaşık yardımıyla sütünüzü havalandırarak karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp sütün ılınmasını bekleyelim.
- Serçe parmağınızla sütün sıcaklığını denetim edelim. (eğer parmağınızı 8 saniye sütün içerisinde tutabiliyor ve sonrasında sütün sıcaklığı parmağınızı yakıyorsa olmuş demektir. ).
- Maya için 3-4 yemek kaşığı yoğurdun içerisine sütten birkaç kaşık dökelim mayamız ılınsın.
- Güzelce karıştırıp sütümüzün içerisine döktükten sonra bir kaç defa karıştıralım. Tencerenin üzerine buharlaşıp sulanmaması için süzgeç kapatalım. Bir bezle de örtelim.
- Kaplara bölüştürüp üzerini örtün. 5-6 saat bu formda üzeri hiç açılmadan bekletelim(ben bir tencere içerisinde yaptım).
Not:süre sonunda yoğurtlarınız tutmuşsa ağızları açık bir halde oda sıcaklığana gelmesini bekleyin. Sonrasında buzdolabına kaldırın. Bir gün ağzı açık biçimde dolapta bekletin. Afiyet olsun.
Not: konutta yoğurt mayalanması 4-6 saat sürer.
Not: 1 litre süt için ortalama 1 yemek kaşığı yoğurt mayası (önceden yapılmış yoğurt) kafidir.
Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






