Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

İç materyali:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 5-6 kısım maydanoz
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağından az zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Dış materyali:

  • 3-4 tane soğan (büyük olmalı)
  • Nar ekşisi

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç malzemeyi hazırlayalım. Yıkadığımız pirinçin üzerine doğranmış soğan maydanoz ve salçayı ekleyip karıştıralım.
  2. Baharatları da ekleyelim.
  3. En son zeytinyağını ve nar ekşisini gezdirelim. İç harcımız hazır.
  4. Soğanları soyalım ve bıçak ile ortasına çok gelmeyecek bir biçimde kesik atalım.
  5. Kaynayan suda soğanları haşlayalım.
  6. Yumuşayan soğanları soğumaya bırakalım.
  7. Soğuyan soğanlar birbirinden ayrılacaklar soğanın dış kısımları işimize yarayacak iç kısımlarını ayırıyoruz.
  8. Zarlarını temizleyerek içini doldurup sıkıca saralım. Sarma üzere düşünün.
  9. Tencereye dizelim üzerine nar ekşisi gezdirelim.
  10. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  11. 30-40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  12. Pişen soğan dolmamızı isterseniz fırının üst ızgara kısmı açık olarak 180 derecede 15 dakika pişirebilirsiniz. (üstünün kızarması için ben yapmadım).
  13. Servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt üzerine çok hoş oluyor:) afiyetler olsun.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Muhallebi
Yaz Türlüsü (Bizim Oralarda Adı Tırşik)
Bayatlamayan Poğaça
Kuzu İncik
Tavuklu Siron
Özel Tarif Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |