Soğan Dolması
Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
İç materyali:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- 5-6 kısım maydanoz
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Dış materyali:
- 3-4 tane soğan (büyük olmalı)
- Nar ekşisi
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç malzemeyi hazırlayalım. Yıkadığımız pirinçin üzerine doğranmış soğan maydanoz ve salçayı ekleyip karıştıralım.
- Baharatları da ekleyelim.
- En son zeytinyağını ve nar ekşisini gezdirelim. İç harcımız hazır.
- Soğanları soyalım ve bıçak ile ortasına çok gelmeyecek bir biçimde kesik atalım.
- Kaynayan suda soğanları haşlayalım.
- Yumuşayan soğanları soğumaya bırakalım.
- Soğuyan soğanlar birbirinden ayrılacaklar soğanın dış kısımları işimize yarayacak iç kısımlarını ayırıyoruz.
- Zarlarını temizleyerek içini doldurup sıkıca saralım. Sarma üzere düşünün.
- Tencereye dizelim üzerine nar ekşisi gezdirelim.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- 30-40 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişen soğan dolmamızı isterseniz fırının üst ızgara kısmı açık olarak 180 derecede 15 dakika pişirebilirsiniz. (üstünün kızarması için ben yapmadım).
- Servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurt üzerine çok hoş oluyor:) afiyetler olsun.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






