Patlıcanlı Pirinç Pilavı
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç (250 ml bardak ölçüsü)
- 1 küçük kase kızartılmış patlıcan
- 1 küçük kase haşlanmış nohut
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı tavuk ya da et suyu
- Birkaç damla limon suyu
- 1 adet küp şeker
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı kızartalım, benim yazdan hazırladığım difriz de kızartılmış patlıcanım vardı onu kullandım yoksa 2 adet patlıcanı küp küp doğrayıp kızartabilirsinz.
- Pirinçi nişastası gidene kadar yıkayın sıcak suda 20 dk bekletin.
- Süzün soğuk sudan geçirin.
- Tencereye yağları atın nohutu ekleyip bir iki cins karıştırın süzülmüş pirinçi ek edip kavurun,şekeri ve limon suyunu verin.
- Patlıcanı ekleyin tuzunu verin.
- Pirinç ölçü bardağınizla tavuk suyuna bir su bardağı daha kaynar su ekleyip tencere ek edin.
- 10 dk yüksek ateşte suyunu çekmeye başladığında orta ateşte pişirin.
- Tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın ve pilav demini aldıktan sonra servis edebilirsiniz üüfffflemeden yemeyi unutmayın 🤗 sevgiler ❤️.
Patlıcanlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













