Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Mini Tarif)

Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Küçük Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu yahut ekmek içi

Üzerine;

  • Domates
  • Biber dilimleri

Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Küçük Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları hazırlayın:  3 parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
  2. Tuzlu suda 10–15 dk bekletin, sonra yeterlice kurulayın.
  3. Kıymayı yoğurun:  kıyma + sarımsak + baharatlar + sıvı yağ + (galeta unu varsa) hepsini yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde küçük köfteler yapın.
  5. Şişe dizin (ya da sırayla fırın kabına): bir patlıcan dilimi, bir köfte olacak halde dizin. Şiş yoksa küçük borcama aralıklı biçimde yerleştirin.
  6. 1 çay bardağı sıcak suyla koyun, fırına koymadan gezdirin.
  7. Önceden ısıtılmış 200°c fanlı fırın ayarında 35–40 dakika pişirin.
  8. Üzeri kızarınca ve patlıcanlar yumuşayınca hazır!.

Patlıcan Kebabı (2 Patlıcanlık Küçük Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labneli Puding
Mavi Haşhaşlı Kurabiye
Kahvaltıya Şipşak Tava Böreği
Fit Kurabiye (Diyet)
+5 Ay İrmikli Pekmezli Bebek Öğünü
Pepeçura
Hdabla | © 2025 |