Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı nişasta
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yağ ve yumurta şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Cevizler, vanilya ve nişasta ek edilir.
  3. Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilir. Düzgünce yoğrulur.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınır ve avuç içinde yuvarlanır.
  5. Avuç içinde sıkıştırarak kurabiye formu verilir.
  6. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 15-17 dk pişirilir.Afiyet olsun.

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Ve Rafine Şekersiz Yalancı Tavuk Göğsü
Yeşil Rüya
Şekerlemeli Kremalı Cupcake
Açma Tarifi (Pastane Açması)
Soğuk Kadayıf (Soğuk Baklavaya Rakip)
Fırında Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2025 |