Malatya’nın Gıllor Tarifi

Malatya’nın Gıllor Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yaş maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt yahut su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Malatya’nın Gıllor Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bütün materyaller karıştırılarak hamur elde edilir.
  2. 20-25 dk mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar alınarak açılır.
  4. Ortası delik yapılarak yağda gerili önlü kızartılır.
  5. Üst kısımda oluşan baloncukları çatal yardımıyla patlatalım.
    Afiyet olsun ☺️.

Malatya’nın Gıllor Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebeklere Balkabağı
Tencerede 10 Dakikada Suffle
Sebzeli Makarna (Haşlamadan Kendi Sosunda)
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator
Çimdik Kurabiye
Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek
Hdabla | © 2025 |