Malatya’nın Gıllor Tarifi

Malatya’nın Gıllor Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yaş maya
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt yahut su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Malatya’nın Gıllor Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için bütün materyaller karıştırılarak hamur elde edilir.
- 20-25 dk mayalanmaya bırakılır.
- Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar alınarak açılır.
- Ortası delik yapılarak yağda gerili önlü kızartılır.
- Üst kısımda oluşan baloncukları çatal yardımıyla patlatalım.
Afiyet olsun ☺️.
Malatya’nın Gıllor Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



