Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava

Tereyağlı Mesken İmali Çıtır Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 ince limon dilimi

Üzerine:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Arası için:

  • 1 küçük kase ince çekilmiş ceviz

Hamuru açmak için:

  • 1 küçük kase nişasta

Tereyağlı Mesken İmali Çıtır Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine yumurtaları ,suyu, yoğurt yağı ,tuzu koyalım.
  2. Tel çırpıcı ile 5 dk çırpalım sirkeyi, limon suyu döküp tekrar karıştıralım.
  3. Kabartma tozu koyalım ,çırpalım unu azar azar ek ederek yoğuralım.
  4. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  5. 5-10 dk hamuru yoğuralım.
  6. Üzerine streç sinema ile kapatalım yarım saat dinlendirelim ,hamurdan 13 adet beze yapalım.
  7. Bezeleri nişasta serperek pasta tabağı kadar merdane ile açalım.
  8. Üst üste koyalım üzerine bir buzdolabı poşeti kapatalım.
  9. Hamuru 1 saat daha dinlendirelim.
  10. Sonra hamurları ince olacak halde büyükçe bir hamur olacak halde oklavayla nişasta serperek açalım.
  11. Sonra uç kısmına hamurun ince oklava koyalım.
  12. Biraz katlayalım, iki yemek kaşığı cevizi sıra halde dökelim, rulo formunda saralım, büzdürerek oklavayı çıkaralım, yağlanmış fırın tepsisine hepsini bu halde dizelim.
  13. Tereyağı kısık ateşte eritelim üzerine çıkan köpükleri kaşık ile alalım ,sıvı yağ katıp karıştıralım.
  14. Soğuttuğumuz yağı her yerine dökelim ,sonra dilimlere keselim ,önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dk pişirelim ,sonra üzerine yağlı kağıt kapatalım.
  15. Önceden ısıtılmış fırında bu halde denetim ederek 1 saat pişirelim.
  16. Diğer tarafta tarafta serbetin şekeri karıştırarak eritelim.
  17. Fokurdayıncaya ocağın altını kisalim kısik ateşte 15 dk pişirelim şerbeti güzelce soğutalım.
  18. Tatlı fırından çıkınca 10 dk soğuduktan soğuk şerbeti üzerine dökelim, bir gece şerbeti ceksin ,afiyet olsun.
  19. Not : tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz.

Tereyağlı Konut Üretimi Çıtır Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Üzümlü Kek Tarifi
Karamelize Şerbetli Revani
Yulaf Bazlama (Diyet İçin Harika)
Glutensiz Şeftalili Cheesecake
Şeftali Salatalı, Diyet Somon Bowl
Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |