Karamelize Şerbetli Revani

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek kısmı için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Toz fıstık yahut hindistan cevizi yahut kaymak

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti hazırlayalım. 3 su bardağı toz şekerin bir bardak kısmını tencereye alıp kısık ateşte karamel rengine gelene kadar kavuralım.
  2. Sonra 3. 5 su bardağı suyu ekleyelim ve katı karamel eridikten sonra kalan 2 bardak şekeri koyalım.
  3. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon damlatın.
  4. Bir kaç dk daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Kek kısmı için evvel yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  6. Sonra un ve irmik hariç öbür materyaller sırayla eklenip karıştırılır.
  7. Sonra belirlenen ölçekte denetimli halde un ve irmikte eklenir.
  8. Hazır olan kare borcama dökülür. (kare borcam tavsiyedir. )
  9. Önceden ısıtılmış fırına 180 derecede yaklaşık 25 dk pişirilir.
  10. Buradaki püf nokta kek sıcak şerbet soğuk olmalıdır.
  11. Pişen kek üzerine soğuyan şerbetimiz dökülür, üzerine hindistan cevizi yahut isteğe bağlı olarak fındık serpilir.
  12. Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakılır. Sonrasında servis edilir.

Aşırı lezzetli deneyenlerin bir daha isteyeceği bu tanımı denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. 🙂.

Karamelize Şerbetli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Kahvaltılık Çikolata
Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi
Yufkalı İçli Börek
Cennet Çorbası
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Şalgam Suyu (En Doğalından)
Hdabla | © 2025 |