Taze Bakla Yemeği
Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram taze bakla
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet dereotu
Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklaları güzelce yıkayalım kılçıklı olanların kılçıklarını temizleyelim ayıklayalım küçük küçük doğrayalım.
- Geniş bir kaba 2- 3 litre suyu alalım yarım limon suyu ve bir yemek kaşığı unu bu suya ekleyip karıştıralım .
- Ayıklayıp doğradığımız baklaları bu limonlu ve unlu suya ek edelim ki kararmasınlar başka tarafta tencereye yemeklik doğradığımız soğanı alalım .
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyelim, pembeleştirmeye başlayalım, pembeleşen soğanla bir yemek kaşığı salçayı ekleyelim kokusu uçana kadar kavuralım.
- Ardından limonlu suda bekleyen baklaları tencereye alalım ,5- 6 dakika kadar kendi suyuyla kavuralım.
- Ardından yüzüne gelincek kadar kaynar su ekleyelim orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım ve yaklaşık 35 -40 dakika kadar baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tuz ve karabiber ekleyelim ince ince doğradığımız dereotunu da ek edip ocaktan alalım yarım saat kadar dinlenen yemeğimizi sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim 😋 🥰.
Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













