Annem Usulü Acılı Ekmek

Annem Yordamı Acılı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1. 5 kg un
  • 1 paket kuru yahut yaş maya
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp şeker
  • Ilık su

İçi için;

  • 1 kg tuzsuz çökelek
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dolu yemek kaşığı susam
  • 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı soğan tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Annem Yöntemi Acılı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaseye mayayı ve küp şekeri alalım.
  2. Bir ölçü ılık su ile karıştırıp mayalanmasını bekleyelim kenarda.
  3. Unu derin bir kaba alıp tuzunu atalım.
  4. Margarini ve zeytinyağını eritip una katalım.
  5. Mayayı da ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  6. İç gereçlerinin hepsini bir kaba alıp karıştırarak hafif yoğuralım ki birbirine işlesin materyaller.
  7. 1 saat mayalanan hamuru yağladığımız büyük uzunluk fırın tepsinine yayalım ve çatalla delikler açalım.
  8. Sonra iç harcı döküp yayalım.
  9. 180° fansız fırında denetimli olarak yarım saat kırk dakika kadar pişirelim.
  10. Hamur kalın olursa geç pişer dikkatli pişirelim bu yüzden hamur kalmasın.

Annem Metodu Acılı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Limonlu Kurabiye
Semiz Otlu Sömelek
Orjinal Bayatlamayan Un Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Kaptandan Enfes Evde Steak Döner
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Yoğurt Soslu Vişneli Pancar
Hdabla | © 2025 |