Annem Usulü Acılı Ekmek
Annem Yordamı Acılı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1. 5 kg un
- 1 paket kuru yahut yaş maya
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp şeker
- Ilık su
İçi için;
- 1 kg tuzsuz çökelek
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 dolu yemek kaşığı susam
- 1 dolu yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Annem Yöntemi Acılı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaseye mayayı ve küp şekeri alalım.
- Bir ölçü ılık su ile karıştırıp mayalanmasını bekleyelim kenarda.
- Unu derin bir kaba alıp tuzunu atalım.
- Margarini ve zeytinyağını eritip una katalım.
- Mayayı da ekleyip ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- İç gereçlerinin hepsini bir kaba alıp karıştırarak hafif yoğuralım ki birbirine işlesin materyaller.
- 1 saat mayalanan hamuru yağladığımız büyük uzunluk fırın tepsinine yayalım ve çatalla delikler açalım.
- Sonra iç harcı döküp yayalım.
- 180° fansız fırında denetimli olarak yarım saat kırk dakika kadar pişirelim.
- Hamur kalın olursa geç pişer dikkatli pişirelim bu yüzden hamur kalmasın.
Annem Metodu Acılı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








