Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 adet yumurta { sarısı dışına sürülecek }
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7-7.5 su bardağı un

İç harcı;

  • Maydanoz
  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu ( isteğe bağlı )

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Puf puf poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın beyazını, şeker ve yaş mayayı alalım ve maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  2. Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Unu yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  4. Hamurumuz kulak göğsü kıvamını aldıktan sonra tezgaha alarak bir müddet de tezgahta yoğurarak toparlayalım ve tekrar yoğurma kabımıza alalım.
  5. Hamurumuzun üzerini streçleyip etrafına pak bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Sürenin sonunda kabaran ve mayası gelen hamurumuzu yoğurarak havasını alalım.
  7. Ardından tezgah alalım toparlayalım ve eşit kesimlere ayıralım ve içlerine maydanoz peynir ekleyip kapatalım.
  8. Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam yahut çörek otu serperek 15-20 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
  9. Ardından poğaçalarımızı evvelce ısıtılmış 180°c fırında alt-üst ayarda yaklaşık 20-25( fırından fırına değişebilir süre) dakika pişmeye bırakalım.
    Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Marmelatlı Brioche
Tartışmasız Bir Lezzet Fırında Kaşarlı Patates
Muhallebi
Sütlaç
Kabak Graten
Hdabla | © 2025 |