Ev Yapımı Pide (Videolu)

Ev Üretimi Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gr kıyma
  • 5 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 er tatlı kaşığı karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

Hamuru için;

  • 7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı ılık su

Üzerine;

  • Kaşar peyniri
  • Yumurta sarısı
  • Tereyağı

Ev İmali Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuz ,toz şeker ,mayayı alıp karıştıralım, suyu azar azar ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru güzelce toparladıktan sonra üzerini kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru 12 tane eşit modüle bölüp beze yapalım .
  4. Unladığımız tepsiye alarak 10 dakika bekletelim.
  5. İç harcını bütün materyalleri yoğurma kabına alarak güzelce karıştırıp hazırlayalım, mayalanan hamurları unlayarak uzunlamasına tepsi boyutunda açalım.
  6. Üzerine iç harcını koyalım kenarlarına katlayıp pide formu verip kenarlarını yumurta sarısı sürerek 220 derece evvelce ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim.
  7. Sonrasında üzerine kaşar peynirini koyup 5 dakika daha pişirip fırından alalım, kenarlarına çıkarttığımız üzere tereyağı sürerek dilimleyip servis edelim ,afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Ev Üretimi Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Galeta Unlu Soslu Çıtır Börek
Kolay Kurabiye
Tart Kalıbında Revani
Bu Kestane Pişirme Yöntemini Mutlaka Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır)
Midye Tavuk (Tavuk Göğsünün En Güzel Hali)
Mengen Çorbası
Hdabla | © 2025 |