Havuçlu, Tarçınlı Kek

Havuçlu, Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 170 gram şeker
  • 100 ml sıvı yağ
  • 200 ml süt
  • 270 gram un
  • 5 gram vanilya
  • 10 gram kabartma tozu

Tatlandırmak için:

  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 30 gram doğranmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı gingerbread baharatı
  • 1 çay kaşığı kakule

Havuçlu, Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ile şekerleri çırpın.
  2. Sonra, kek için olan öteki gereçleri ekleyip, karıştırın.
  3. Havuçları, suyunu sıkarak koyun.
  4. Tatlandırmak için olan gereçleri de ekleyip, karıştırın ve fırın kağıdı serilmiş borcama yahut yağlanmış kek kalıbına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika ortası pişirin.
  6. Kürdan batırıp, pak çıktığında fırından alabilirsiniz.
  7. Biraz soğuyunca, dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuçlu, Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Örgü Poğaça
İçli Köfte En Kolay Hali
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
Fırında Soslu Somon
Havuç Tarator (8+ay)
Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |