Havuçlu, Tarçınlı Kek
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 170 gram şeker
- 100 ml sıvı yağ
- 200 ml süt
- 270 gram un
- 5 gram vanilya
- 10 gram kabartma tozu
Tatlandırmak için:
- 1 çay kaşığı portakal kabuğu
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 30 gram doğranmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı gingerbread baharatı
- 1 çay kaşığı kakule
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ile şekerleri çırpın.
- Sonra, kek için olan öteki gereçleri ekleyip, karıştırın.
- Havuçları, suyunu sıkarak koyun.
- Tatlandırmak için olan gereçleri de ekleyip, karıştırın ve fırın kağıdı serilmiş borcama yahut yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika ortası pişirin.
- Kürdan batırıp, pak çıktığında fırından alabilirsiniz.
- Biraz soğuyunca, dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Havuçlu, Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






