Patates Graten
Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram patates
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 200 gram sıvı krema
- 250 ml süt
- ½ çay kaşığı muskat rendesi
- ½ çay kaşığı toz sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup, dilediğiniz formda doğrayın.
- Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 10-15 dakika).
- Haşlanan patatesleri süzüp, bir fırın kabına aktarın.
- Beşamel sosu için; küçük bir tencerede tereyağını eritin.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (2-3 dakika).
- Ardından süt ve sıvı kremayı azar azar ekleyerek daima karıştırın.
- Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.
- Fırın kabındaki patateslerin üzerine biraz rendelenmiş kaşar serpin ve karıştırın.
- Hazırladığınız beşamel sosu patateslerin üzerine dökün.
- En üste kalan kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
- Fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin.
Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















