Patates Graten

Patates Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram patates

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200 gram sıvı krema
  • 250 ml süt
  • ½ çay kaşığı muskat rendesi
  • ½ çay kaşığı toz sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri soyup, dilediğiniz formda doğrayın.
  2. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 10-15 dakika).
  3. Haşlanan patatesleri süzüp, bir fırın kabına aktarın.
  4. Beşamel sosu için; küçük bir tencerede tereyağını eritin.
  5. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun (2-3 dakika).
  6. Ardından süt ve sıvı kremayı azar azar ekleyerek daima karıştırın.
  7. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip, yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.
  8. Fırın kabındaki patateslerin üzerine biraz rendelenmiş kaşar serpin ve karıştırın.
  9. Hazırladığınız beşamel sosu patateslerin üzerine dökün.
  10. En üste kalan kaşar peynirini serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  12. Fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirip sıcak olarak servis edin.

Patates Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Islak Kurabiye
Huge Cookie (Büyük Kurabiye)
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Ev Yapımı Hamburger
Hamurunda Patates Olan Nefis Poğaça
Kalp Şeklinde Kuskuslu Narlı Amerikan Salatası
Hdabla | © 2025 |