Peynirli Kapya Biber Sarma
Peynirli Kapya Biber Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kapya biber
- 100 gram beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 avuç ince kıyılmış ceviz
Üzeri için:
- Dereotu (ince kıyılmış)
- İnce kıyılmış ceviz
- Zeytinyağı
Peynirli Kapya Biber Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri yıkayıp kurulayın. Fırın tepsisine dizin ve 200°c fırında közleyin. İç harç: bir kapta beyaz peynir, labne ve kıyılmış cevizi karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Fırından çıkan közlenmiş biberlerin kabuklarını soyun. Baş kısımlarını kesin, uzunlamasına ikiye bölün ve içlerini temizleyin. Geniş bir tabana serdiğiniz biberlerin içine peynirli harçtan koyun ve rulo halinde sarın.
- Servis: sarma biberleri servis tabağına dizin. Üzerine kıyılmış dereotu ve ceviz serpiştirin.
- Son olarak zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun!.
Peynirli Kapya Biber Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















