Kıymalı Patatesli Üçgen Börek

Kıymalı Patatesli Üçgen Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 6-7 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Maydanoz
  • Çörek otu
  • Susam

Sosu için :

  • 1 adet yumurtanın akı (sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1-1,5 bardak süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 fiske tuz

Kıymalı Patatesli Üçgen Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kabuğunu soyduğumuz patatesleri rendeliyoruz.
  2. Tavaya yağ ,kıyma ve yumurtaları koyup pişiriyoruz (ben kıymayı daha evvelden kavurup sakladığım için direk koyuyorum,kıymalık etiniz çiğse birinci evvel eti kavurmanız gerekecektir).
  3. Ardından rendelediğimiz patatesleri avucumuzda suyunu sıkarak tavaya alıyoruz (bu etap değerli sulu bırakmamak gerekiyor ) kapya ve yeşil biberi de yemeklik doğrayıp patatesleri kavuruyoruz,hafif yumuşayınca ve patateslerin çiğ tadı geçince ocaktan alıyoruz.
  4. Kavurduğumuz karışıma baharatları ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yufkamıza hazırladığımız sostan sürüp uzunlamasına keserek (yaklaşık 10 cm eninde ) kesimler elde ediyoruz ve her modüle 1 yemek kaşığından biraz fazla iç harcından koyuyoruz.
  6. Üçgen formunda sarıyoruz.
  7. Üstüne 1 yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpip 170 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun 💕☺️.

Kıymalı Patatesli Üçgen Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Ispanaklı Patates (Videolu)
İçli Köfte (Kolay Malzemeli)
Portakallı Çikolatalı Kurabiye
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Kayısılı Muhallebi (6+ Ay)
Anneler Günü Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |