Patatesli Börek

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sos için;

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 sade soda

İç harcı için;

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 büyük uzunluk patates (patatesler küçükse 5 adet)
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pulbiber

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sosumuz için bütün gereçleri bir kaba alıp, karıştırıyoruz.
  2. Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra küçük kesimlere kesip, ocağa alıp, kaynatıyoruz patatesler yumuşayınca ocaktan alıp suyunu döküp ezici ile püre haline getiriyoruz.
  3. Büyük bir tavaya 1 soğanı rendeliyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kavurduktan sonra içine püre haline gelen patatesleri koyup, bir arada kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Daha sonra ocağın altını kapatmadan kısık ateşte süt ve baharatlarını ekleyip, kavurma sürecini şutunu çekene ve pulbiber patatese hoş bir renk verene kadar kavurmaya 5 dk kadar devam ediyoruz. Daha sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
  5. Eğer isterseniz ocaktan aldığımız patateşe biraz kaşar peyniri rendeleyebilirsiz nitekim tadı hoş oluyor.
  6. Bir yufkayı bi masaya açıyoruz ve hazırladığımız sostan yufkaya güzelce yediriyoruz. Daha sonra yufkanın üstüne bir yufka daha açıp tekrar sos sürüyoruz. Yufkayı evvel + biçiminde daha sonra× halinde kestikten sonra çıkan her bir üçgen parçayı tekrar ikiye bölüyoruz. Toplamda 2 yufka kullanarak 16 adet börek elde ediyoruz.
  7. Daha sonra her üçgenin başına bir kaşık patates ekleyip sarma sürecini devam ediyoruz. Bu formda 2 tepsi 6 yufkadan 48 adet börek çıkmaktadır.
  8. Eğer çabucak pişirecekseniz kalan sostan üstüne sürüp pişirebilirsiniz. Yada bir tepside buzlukta dondurup poşetleyip buzluğa atabilirsiniz.
  9. Buzluktan çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden bir yemek tabağına şu ve sıvı yağ ekleyip önlü artlı böreği ıslatıp, fırında pişirebilirsiniz.
  10. 180derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu Mayalı Poğaça
Soğan Dolması
Pudra Şekerli Un Helvası
Melsika Fasulyeli Salata
Nişastalı Poğaça
Çikolatalı Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |