Patatesli Börek
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sos için;
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 sade soda
İç harcı için;
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 büyük uzunluk patates (patatesler küçükse 5 adet)
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kuru nane
- Pulbiber
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosumuz için bütün gereçleri bir kaba alıp, karıştırıyoruz.
- Patatesleri soyup, yıkadıktan sonra küçük kesimlere kesip, ocağa alıp, kaynatıyoruz patatesler yumuşayınca ocaktan alıp suyunu döküp ezici ile püre haline getiriyoruz.
- Büyük bir tavaya 1 soğanı rendeliyoruz ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif kavurduktan sonra içine püre haline gelen patatesleri koyup, bir arada kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra ocağın altını kapatmadan kısık ateşte süt ve baharatlarını ekleyip, kavurma sürecini şutunu çekene ve pulbiber patatese hoş bir renk verene kadar kavurmaya 5 dk kadar devam ediyoruz. Daha sonra ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
- Eğer isterseniz ocaktan aldığımız patateşe biraz kaşar peyniri rendeleyebilirsiz nitekim tadı hoş oluyor.
- Bir yufkayı bi masaya açıyoruz ve hazırladığımız sostan yufkaya güzelce yediriyoruz. Daha sonra yufkanın üstüne bir yufka daha açıp tekrar sos sürüyoruz. Yufkayı evvel + biçiminde daha sonra× halinde kestikten sonra çıkan her bir üçgen parçayı tekrar ikiye bölüyoruz. Toplamda 2 yufka kullanarak 16 adet börek elde ediyoruz.
- Daha sonra her üçgenin başına bir kaşık patates ekleyip sarma sürecini devam ediyoruz. Bu formda 2 tepsi 6 yufkadan 48 adet börek çıkmaktadır.
- Eğer çabucak pişirecekseniz kalan sostan üstüne sürüp pişirebilirsiniz. Yada bir tepside buzlukta dondurup poşetleyip buzluğa atabilirsiniz.
- Buzluktan çıkardıktan sonra çözülmesini beklemeden bir yemek tabağına şu ve sıvı yağ ekleyip önlü artlı böreği ıslatıp, fırında pişirebilirsiniz.
- 180derece evvelce ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















