Siyez Unlu Mayalı Poğaça

Siyez Unlu Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker ( diyette olanlar için ben eklemiyorum)
  • Aldığı kadar siyez unu ( 3 bardak civarı)

İç harcı için ;

  • Yarım bağ maydanoz
  • Peynir

Siyez Unlu Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı su ve süt ocakta serçe parmak yakmayacak derecede ısıtılır.
    Ilık su süt karışımına maya sıvı yağ tereyağ,şeker, tuz yumurta eklenerek güzelce çırpılır.
  2. Siyez unu olağan unlar üzere bir yapıda olmadığı için unu göz kararı yavaş yavaş eklerken bir yandan hamur yoğrulur.
  3. Hamurumuz ele yapışan bir kıvam alınca mayalanma süreci için üzeri kapatılır.
    (ben hamuru geceden hazırlayıp kapak kapalı formda buzdolabında beklettim. ).
  4. Mayalanan hamur biçim verilir iç gereci eklenir.
  5. Ele çok yapışıyorsa avuç içleri şu ile ıslatılarak biçim verilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülerek tekrar tepsi mayası için bekletilir.
  7. 200 derecelik fırında 30 35 dk pişirilir.
  8. Pişen hamurlar fırından çıkar çıkmaz üzerine su serpilerek bir bez ile kapatılıp yumuşaması beklenir.
    Veeee sonuç pamuk üzere poğaçalar sofranızda.

Siyez Unlu Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Tuzlu Kek
El Açması Tadında Sodalı Börek
Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Kedi Dili Tramisu
Ev Yapımı Puding
Fındık Ezmeli Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |