Cevizli Helva
Cevizli Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı ceviz
Cevizli Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şeker ve suyu küçük bir tencerede fokurdayana kadar kaynatalım.
- Kaynayan şerbetimizi kenara alalım soğumaya bırakalım.
- Daha sonra un ve sıvı yağı diğer bir tencerede, rengi uygunca dönene kadar kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım.
- Rengi dönünce içerisine cevizleri ek edip karıştıralım ve şerbetimizi ek ederek tekrar karıştıralım.
- Ocağın altını kapatalım ve helva kıvam aldığı vakit ocaktan alalım.
- Biraz bekledikten sonra hal verebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cevizli Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















