Cevizli Helva

Cevizli Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı ceviz

Cevizli Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şeker ve suyu küçük bir tencerede fokurdayana kadar kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbetimizi kenara alalım soğumaya bırakalım.
  3. Daha sonra un ve sıvı yağı diğer bir tencerede, rengi uygunca dönene kadar kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım.
  4. Rengi dönünce içerisine cevizleri ek edip karıştıralım ve şerbetimizi ek ederek tekrar karıştıralım.
  5. Ocağın altını kapatalım ve helva kıvam aldığı vakit ocaktan alalım.
  6. Biraz bekledikten sonra hal verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balık Ekmek Tarifi (Az Maliyetli)
Çilekli Pasta
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi
Airfrey’de Kaşarlı Karnabahar
Ispanak Yemeği
Börülce Salatası
Hdabla | © 2025 |