5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız )

5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yumurta akı sarısı üzerine
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz
  • 1 .5 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı dolusu un denetimi olacak şekilde

İç harcı için;

  • Peynir
  • Çökelek
  • Kaşar

5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağımızı oda sıcaklığındaki olmasına dikkat edelim yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Sıvı yağ, yumurta akı, yoğurdu, sirkeyi, tuzu ek edip elimizle karıştırtılalım.
  3. Daha sonra kabartma tozumuzu ve yavaş yavaş unumuzu ve ek edip hamurumuzu yoğuralım.
  4. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim hamurumuzu cevizden biraz daha büyük kesimler koparıyoruz.
  5. Elimizle küçük bezeler yapıyoruz elimizle hafif bastırıp açıyoruz ve harcımızdan bir çay kaşığı kadar koyup uçlarını birleştiriyoruz.
  6. İsteyen avuç içi ile de açarak bu süreci yapabilir tıpkı süreci bütün hamurlara uyguluyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam üzerine döküyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun 😋.

5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Omlet
Patlıcan Yemeği (En Azından Bir Kere Deneyin)
Pudingli Ekşi Kremalı Milföy
Jelibon (Jalapeno) Biber Turşusu
Fırında Patlıcan Kebabı
Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |