Pamuk Kek (Videolu)

Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 170 gram şeker (1 su bardağı)
  • 3 yumurta
  • 240 gram yoğurt (1 su bardağı)
  • 120 ml sıvı yağ
  • 300 gram un(2, 5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 50 gram un (3 yemek kaşığı)
  • 30 gram tereyağ
  • 30 gram şeker (2 yemek kaşığı)
  • 30 gram çekilmiş ceviz

Bardak ölçüsü: 200 ml 120 ml

Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Üst katmanı hazırlayın: farklı bir kapta un, şeker, tereyağı ve cevizi alın.
  5. Parmak uçlarınızla tereyağını una yedirerek kum üzere bir doku elde edin.
  6. Kek kalıbını yağlayın ve kek harcını içine dökün.
  7. Üzerine hazırladığınız kıtır karışımı serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 35–40 dakika pişirin.
  9. Soğuduktan sonra dilimleyip servis edin.

Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Kurabiyesi
Velibaht (Belbağı)
Elmalı Bisküvili Kremalı Tart
Çirişotu Yemeği
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
3 Kaşık Yoğurtla Ev Ekmeği
Hdabla | © 2025 |