Elmalı Bisküvili Kremalı Tart

Elmalı Bisküvili Kremalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)

Arası için;

  • 2 adet elma
  • Sürülebilir bisküvi kreması ya da çikolata

Elmalı Bisküvili Kremalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç verilen gereçleri karıştıralım.
  2. Unu denetimli ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru yağlı kağıt ortasında çok ince olmayacak biçimde açalım.
  4. Büyük bir tencere kapağıyla hamuru yuvarlak biçimde keselim.
  5. Kenarlarını üzerine rendelemek için ayıralım. (isterseniz hamuru dondurucuda biraz bekletip daha rahat rendeleyebilirsiniz. )
  6. Kestiğimiz hamurun orta kısmına bir kase koyalım.
  7. Sürülebilir kremadan döküp üzerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirelim.
  8. Kalan hamuru üzerlerine rendeleyelim.
  9. Kaseyi kaldırıp hamuru keselim.Ve üzerlerine kapatalım.
  10. İsteğe bağlı bir yumurta sarisini 1 yemek kaşığı süt ile karıştırıp hamura sürebilirsiniz.
  11. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Elmalı Bisküvili Kremalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:İrmik Kesmesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Wafle Pastası (Videolu)
Spoonful Tatlı (En Basit Haliyle Kafan Karışmayacak)
Portakal Pelteli Muhallebi
Vişneli Çikolatalı Cupcake (Glutensiz!)
Üzümlü Kek
Muzlu Yulaflı Muffin (Un Yok Şeker Yok)
Hdabla | © 2025 |