Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma
Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük patates
- 1 parmak sucuk
- 2 adet yumurta
- 1 kırmızı kapya biber
- 4 yemek kașığı sıvı yağ
- 1 yemek kaṣığı çok hafif tepeleme domates salçası
- Tuz
- Yarım çay bardağı kadar kaşar peyniri
- 1 çay bardağı su
Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patates soyulur, yıkanır, süzülür ve ufakça doğranır.
- Sucukta ve kapya biber tıpkı biçimde doğranır.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ eklenir,ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
- Tavaya evvel doğranmıṣ patates eklenir, karıṣtırarak 2-3 dakika kavrulur.
- Patatesler hafif kavrulduktan sonra sucuk ve biber eklenir, karıștırmaya devam edilir.
- Sucuklar uygunca kızardığında salça ek edilir ve bir kaç dakika orta vermeden karıṣtırarak kavrulur.
- Salça kavrulduktan sonra ocak ıssısı biraz düṣürülür, dikkatli ve yavaṣ su ve tuz eklenir, karıṣtırılır.
- Hemen akabinde yumurta üzerine konur.
- Yumurta ekledikten sonra yumurtanın istenilen halde piṣirilir.
- Örneğin: ya karıṣtırarak yada hiç karıṣtırlmayacak formda. Biraz piṣmiṣ lakin karıṣtırılmamıṣ seviyorsanız 2-3 dakika üzerini kapatıp piṣirin.
- En son üzerine kaṣar serpilir, dilerseniz üstünü ve ocağı kapatıp üzerinde biraz piṣsin yada üzerine serpip ocaktan alın. Deneyeceklere afiyet olsun.
Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







