Muzlu Tarçınlı Kek

Muzlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşak muz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Muzlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Olgunlaşmış 2 adet muzu çatalla ezelim.
  2. Çırpma kabında yumurtalar ve şekeri şeker eriyene kadar güzelce çırpalım.
  3. Sıvı yağ ve sütü ekleyelim çırpalım ezdiğimiz muzları ekleyelim çırpalım.
  4. Elediğimiz unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
  5. Tarçını ve damla çikolatayı ekleyelim ve dilediğimiz bir fırın kabına harcımızı dökerek evvelce ısıttığımız 170 derece fırında denetimli pişirelim.
  6. Ben baton kalıp kullandım. Kalıbın içine tereyağı sürerek ve biraz un serperek harcı ekledim. **Öneri; yağladığınız kaba un yerine susam serperseniz kekin yüzeyi hafif kıtırlı ve lezzetli olur. **.

Muzlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Haşhaşlı Revani
İce Latte (Soğuk Kahve)
Patatesli Şerit Poğaça
Çıtır Muska Böreği (Patatesli)
Mercimek Köftesi
Mantarlı Omlet
Hdabla | © 2025 |