Çıtır Muska Böreği (Patatesli)

Çıtır Muska Böreği (Patatesli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı un

İçi için;

  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

Çıtır Muska Böreği (Patatesli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
  2. Patatesleri haşlayın.
  3. Patatesler haşlandıktan sonra patates ezici ile patatesler püre kıvamına gelene kadar ezin.
  4. Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları ve rendelenmiş sarımsağı kavurun.
  5. Salça ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Püre kıvamına gelen patatesleri soğanların içine ek edip karıştırın.
  7. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  8. 1 su bardağı sıvı yağa sirkeyi ve unu ek edip karıştırın.
  9. 1 adet yufkayı tezgaha serin ortadan ikiye bölüp 3 parmak genişliğinde dikey olarak kesin.
  10. Fırça yardımı ile yufkaların her yerine sosunuzdan sürün.
  11. En ucuna iç harcını koyun yufkaları muska formunda yani üçgen olarak katlayın.
  12. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  13. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 😋.

Çıtır Muska Böreği (Patatesli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Elmalı Kurabiye (Borcamda)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli, Vanilyalı, Zerdeçallı Balkabağı Tatlısı
Kaşık Dökme (Peynirli)
Islak Kek
Kahve Çekirdeği Kurabiye (Enfes)
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Fırında Bal Kabağı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet