Patatesli Şerit Poğaça

Patatesli Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için;

  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza ılık süt, ılık su ve kuru mayayı alıp karıştırın.
  2. Üzerine toz şeker ,yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tuz ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp merdane yardımıyla hamur oval biçimde açılır.
  5. Bıçak ile kesikler oluşturup iç harcı yerleştirilerek rulo yapılır ve ay formu verilir.
  6. Hamur bitene kadar bu süreci yapın tepsiye dizin .
  7. 30 dakika tepsi mayalandırması yaptıktan sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam attıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌸.

Patatesli Şerit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kuru Meyveli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Mantı
Zeytinyağlı Karışık Kızartma
Dolma Biber
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Tavada Kuşkonmaz Tarifi (Videolu)
Antakya Usulü Mücver (Öcce)
Hdabla | © 2025 |