Perde Pilavı (Porsiyonluk)

Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı İçin Malzemeler

Perde hamur için:

Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml klasik

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Pilav için:

  • 2 adet büyük uzunluk tavuk but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağından bir parmak eksik kuş üzümü
  • 1 su bardağından bir parmak eksik çiğ badem
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • 3-4 damla limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kalıpların tabanı için

  • Zeytinyağı
  • Badem

Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butlar uygun bir tencerede üzerini kapatacak kadar su ile haşlanır.Çok fazla ezilmemesine ihtimam gösterilir.
  2. Tavuklar piştikten sonra sudan çıkarılıp soğumaya bırakılır.
  3. Soğuduktan sonra etler küçük modüllere ayrılır.
  4. Pilav hazırlanışı; Evvel kuş üzümü ve çiğ badem farklı ayrı kaselerde sıcak su ile ıslanır.
  5. Uygun bir tencereye zeytinyağı orta ateşte ocağa alınır.
  6. Isındıktan sonra yıkanmış pirinç eklenir karıştırılır.
  7. 2 su bardağı tavuk suyu ek edilir.
  8. Tuz kesme şeker ve limon suyu eklenir.
  9. Suyu çekildikten sonra etler, suları dökülüp süzülen kuş üzümü ve badem ek edilir.
  10. Kısık ateşte karıştırılır bir-iki dk sonra ocaktan alınır dinlenmesi için bırakılır.
  11. Hamur için; Yumurta ,süt ,yağ ,karbonat ,tuz ve şeker karıştırılır.
  12. Yavaş yavaş un verilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  13. Hamur ve pilav fotoğraflarda görüldüğü üzere yanmaz güveç kaplarda şekillendirilerek fırına sürmeye hazır hale getirilir.
  14. Fırın kapları zeytinyağı ile yağlanmalı.
  15. Önce bademler dizilmeli sonra hamur yerleştirilmelidir.
  16. Önceden ısıtılmış 200° fırında 40 dk pişirilir.
  17. Fırınlar farklılık gösterebileceği için denetimli pişirilir.
  18. Fırından çıkan perde pilavlar servis tabaklarına karşıt çevirilir.

Perde Pilavı (Porsiyonluk) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Baklava (Videolu)
Tam Kıvamında Aşure Tarifi
İçli Kete
Düğün Çorbası
Hellim Peynirli Atom Tost
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |