Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un (elenmiş)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyaller oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Oda sıcaklığında olan sütü ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Elediğimiz 2. 5 su bardağı unumuzu vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  5. Son olarak rendelediğimiz havuçların suyunu sıkıp keke ilave edelim.
  6. 1 su bardağı cevizi ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
  7. Kek kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra kekimizi kek kalıbına dökelim.
  8. Fırını evvelden 200 derece de ısıtalım.
  9. Fırın ayarını 190 dereceye düşürüp 30-45 dakika pişirin denetim etmeye unutmayın fırına nazaran değişiklik göstermektedir.

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Küncülü (Susamlı) Kurabiye
İncirli Salata
Pastane Kurabiyesi
İncirli Bebe Püresi
Renkli Patates Salatası
Tuzla Kurabiye
Hdabla | © 2025 |