Havuçlu Cevizli Kek
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un (elenmiş)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyaller oda sıcaklığında olmalıdır.
- İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Oda sıcaklığında olan sütü ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Elediğimiz 2. 5 su bardağı unumuzu vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Son olarak rendelediğimiz havuçların suyunu sıkıp keke ilave edelim.
- 1 su bardağı cevizi ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
- Kek kalıbımızı yağlayıp unladıktan sonra kekimizi kek kalıbına dökelim.
- Fırını evvelden 200 derece de ısıtalım.
- Fırın ayarını 190 dereceye düşürüp 30-45 dakika pişirin denetim etmeye unutmayın fırına nazaran değişiklik göstermektedir.
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







