Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 2 su bardağı sıcağa yakın ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytin yağ hariç tüm materyaller kap içerisinde 5 dakika kadar yoğurulur. Ele yapışan bir hamur olacak. 1 saat kabin üstü örtülerek mayalanması beklenir.
  2. Mayalanan hamur, pişireceğimiz kap 2 kaşık zeytinyağ ile yağlanarak kaba alınır orada da 30 dakika mayalanır. 180 derce fırında alt üst 1 saat pişirilir.
  3. Fırından çıkarılinca 1 saat kadar dışarıda bekletilen ekmek 1 saat sonunda havluya sarılarak poşete konur.
  4. 15 dilim ekmek çıkıyor. Her bir dilim 70 kalori. Afiyet olsun.
  5. Not:Soğumadan kesmeyin hamur olur.

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Ve Sütlü Makarna
Kurban Kemiklerinden Misss Gibi Kemik Suyu Yapımı
Dışarıdan Almaya Son Az Malzemeyle Gerçeğini Aratmayan Çıtır Tavuk Tarifi
Kek
Islak Hamburger
Yumuşak Pankek
Hdabla | © 2025 |