Açma

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı olağan süt
  • 1 su bardağı ılıktan sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 2 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışan hamur olcak)

Mayalandıktan sonra;

  • 1 yemek kaşığı yağ

Üzeri için:

  • Oda ısısı tereyağ

Üzerleri sürmek için:

  • Yumurtanın sarısı
  • Sıvı yağ
  • Haşhaş

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaba suyu ,sütü, yağı, şekeri, tuzu, yumurta akını ,mayayı koyun karıştırın ve en son unu yavaş yavaş koyup yoğurun.
  2. Yumuşak ve ele yapışan hamur olacak.
  3. En son 1 yemek kaşığı sıvı yağ hamur üzerini gezdirin, kenarlarından toparlayın, üzerini kapatıp ve bez kapatıp mayalanmaya bırakın.
  4. Masaya yağ, sıvı yağ koyun, yaydırın.
  5. Hamuru koyun elinizle humuru açın tereyağ sürün.
  6. Hamuru alttan ortaya gerçek katlayın ve üsttende katlayın kenarlardanda katlayın tekrar açın sonrada bıçakla şerit halinde uzun kesin fotoğraftaki üzere.
  7. Kestiğimiz parçayı elimize alıp ikiye katlayın ve kıvırın .
  8. Yuvarlak yapın ,yağlı kağıt serili tepsiye dizin .
  9. Aynı süreci sırasıyla yapın, benim 12 adet çıktı.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin .
  11. 200 derece fırında 20-25 dk kadar pişirin afiyet olsun.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmeklerden Ekmek Pizzası
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Dubai Cup
Lotuslu Muzlu Magnolia
Peynirli Gül Böreği (Sodayla Kabaran Nefis Tarif)
Elmalı Ponçik
Hdabla | © 2025 |