Açma
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı olağan süt
- 1 su bardağı ılıktan sıcak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 2 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ele yapışan hamur olcak)
Mayalandıktan sonra;
- 1 yemek kaşığı yağ
Üzeri için:
- Oda ısısı tereyağ
Üzerleri sürmek için:
- Yumurtanın sarısı
- Sıvı yağ
- Haşhaş
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaba suyu ,sütü, yağı, şekeri, tuzu, yumurta akını ,mayayı koyun karıştırın ve en son unu yavaş yavaş koyup yoğurun.
- Yumuşak ve ele yapışan hamur olacak.
- En son 1 yemek kaşığı sıvı yağ hamur üzerini gezdirin, kenarlarından toparlayın, üzerini kapatıp ve bez kapatıp mayalanmaya bırakın.
- Masaya yağ, sıvı yağ koyun, yaydırın.
- Hamuru koyun elinizle humuru açın tereyağ sürün.
- Hamuru alttan ortaya gerçek katlayın ve üsttende katlayın kenarlardanda katlayın tekrar açın sonrada bıçakla şerit halinde uzun kesin fotoğraftaki üzere.
- Kestiğimiz parçayı elimize alıp ikiye katlayın ve kıvırın .
- Yuvarlak yapın ,yağlı kağıt serili tepsiye dizin .
- Aynı süreci sırasıyla yapın, benim 12 adet çıktı.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin .
- 200 derece fırında 20-25 dk kadar pişirin afiyet olsun.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















