Mayasız Bayatlamayan Poğaça

Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı silme tuz
  • Aldığı kadar un (ben 5 su bardağı kullandım)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık süt
  • Çörek otu

Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 2 yumurta ve 2 çay bardağı yoğurdu karıştırıyoruz. (çay bardağım biraz büyük).
  2. Sonrasında 1 çay bardağı yağ, isteğe bağlı dereotu ve 10 damla sirke katıp karıştırıyoruz. ( sirke bayatlatmıyor ve kıyır kıyır olur).
  3. İyice karıştırdıktan sonra son olarak unumuzu, 2 paket kabartma tozunu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ek edip elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. (ne çok katı ne çok yumuşak olmalı).
  4. Elde ettiğimiz hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz. (bu tanımda 2,5 3 tepsi çıkıyor tıpkı orantıda ister azaltıp ister çoğaltarak hazırlayabilirsiniz).
  5. Tepsiye koyduğumuz poğaçaları evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar(yaklaşık 20 dakika) pişirelim.
  6. İster sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun:).

Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Yaz Keki
Patates Püreli Çanak Köfte
İnek Peyniri
Dereotlu Poğaça
Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
Tek Tencerede Sebze Yemeği
Hdabla | © 2025 |